Sohbet

2024 Nov 17 19:35:37
yusuf35: Ziya Uğur - Hacı Bayram-ı Veli 2017 - 320 Kbps + Flac Kalite Eklendi   TIKLA

2024 Nov 10 23:45:06
yusuf35: Mustafa Aksoy - Hep Birşeyler Var 2005 - 320 Kbps + Wav Olarak Eklenmiştir...  TIKLA

2024 Nov 06 07:14:02
yusuf35: Mustafa Özoruç - Sarmaşık 1993 - 320 Kbps + Wav Kalite Eklenmiştir  TIKLA

2024 Nov 04 13:27:25
yusuf35: Ozan Yusuf Polatoğlu - Beyaz Hüzün 2010 - 320 Kbps + Wav Kalite Eklenmiştir  TIKLA

2024 Nov 03 12:14:32
yusuf35: Berk Özbek - Türkiye'nin Tenoru'ndan İlahiler 2024 - 320 Kbps + Flac Eklendi  TIKLA

Welcome to Ilahi-Ezgi - Manevi Dünyanız. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 05:22:14

Login with username, password and session length

Üye
  • Toplam Üye: 4,298
  • Latest: mdeniz
İstatistikler
  • Toplam İleti: 118,458
  • Toplam Konu: 13,897
  • Online today: 626
  • Online ever: 2,613
  • (21 Ocak 2020, 20:27:20)
Çevrimiçi Üyeler
Users: 0
Guests: 463
Total: 463
Google (2)

En Son Konular

Parmagını Yakan Genc

Başlatan mehmet ali, 08 Nisan 2017, 19:15:31

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Genç bir ögrenci bir gece yarisi, mum isigi altında ders çalismaktaydi.
ilmî arastirmalara daldigi bir sirada kapisi çalindi.
O vakitte birinin gelmesinin meydana getirdigi hayret ve gelen misafirin kimligi hakkindaki merakla kapiyi açtı.
Karsisinda genç ve güzel bir kizcagiz durmaktaydi.
Karsisindaki misafir, yolunu kaybettigini ve etrafta baska
bir isik göremedigi için onun kapisini çalmaya mecbur kaldigini söyledi.
Genç ögrenci, misafirini geri çevirip gece karanligina ve
sokagin soguguna terk edemeyecegi için çaresizce içeri aldi.
Ona oturup dinlenebilecegi bir köse gösterdikten sonra da sabaha kadar dersine çalismaya devam etti.
Utangaç ve gizli-sakli nazarlarla onu seyreden kizcagiz, genç talebenin bir haline oldukça sasirmisti.
Genç, arada bir parmagini, önünde yanan mumun alevine tutmakta ve bir müddet öylece bekledikten sonra geri çekmekteydi.
Bir defa ile de yetinmemekte ve bunu ara ara tekrarlamaktaydi.
Bu hal üzere sabah olmustu.
Gün isidiktan sonra genç kiz oradan ayrilip evine döndü.
Halkın yardimiyla yolunu bularak ulastigi ev
Osmanli vezirlerinden birinin sarayiydi ve genç kiz da vezirin kiziydi. Saray halki, ona geceyi nerede ve nasil geçirdigini merakla sordu çünkü bütün gece onu aramis ama bir türlü bulamamislardi.
Genç kiz basindan geçenleri, gördüklerini ve özellikle de kendisini misafir eden öğrencinin tuhaf hâlini bir bir anlatti soranlara.
Bunun üzerine vezir, kizina yardim eden o genci sarayina davet etti ve ona niçin sabaha kadar elini yanan mumun üzerinde tuttugunu ve elini yaktigini sordu.
Yusuf yüzlü genç su güzel cevabi verdi vezire
Yolunu kaybettigi için kapimi çalan bir misafiri disarida birakamazdim.
Bu sebeple onu kulübeme aldim.
Nefsimin desiselerine karsi koyabilmek için de, elimi ara sira mumun bana Cehennemi hatirlatan alevi üzerine koydum.
seytan beni kandirmaya yeltendiginde, parmagimi atese tutarak, nefsime Cehennem azabini hatirlattim ve böylece yanlis bir sey yapmaktan kurtuldum.

iffet ve ismet şuuruyla ve bir gün verecegi azim hesabin korkusuyla parmagini yakan gencin bu hareketi vezirin çok hosuna gitti.
Vezir, ondan kizi ile evlenmesini teklif etti.
Teklifi kabul eden genç bundan sonra Damat Efendir lakabiyla meshur olan Mecmaur Enhür isimli Hanefî fikih kitabinin yazari Muhammed bin Süleyman dan baskasi degildi

Teşekkür ederim ALLAH razı olsun

emeginize  saglık  rabbim  razı  olsun  güzel  paylasımınız  icin

TinyPortal 2.2.2 © 2005-2022